Tiden bara flyger iväg och det känns nästan overkligt att valparna ska flytta hemifrån redan på söndag. Eller mer exakt flyttar fyra av dem på söndag och en på måndag medan lilla Holly stannar en vecka till. Valparna leker sig igenom sina vakna timmar och har utvecklats till snabba små enerigiknippen. Aska älskar sina småsyskon och ägnar mycket tid åt att gosa och leka dragkamp, helst med tre-fyra valpar i andra änden av en leksak. Dipper har tagit på sig “farbror-kostymen” och leker med värdighet och uppfostrar lite lagom. Ibland kan han inte låta bli utan sänker ner huvudet och låter valparna pussa honom i ansiktet och runt öronen – och då njuter den gule! Mamma Leia har full kotroll på hela flocken.

Igår var vi på utflykt. Några bilresor med kompisarna underlättar förhoppningsvis upplevelsen av hemresan så småningom. Först gick resan ner till min storasyster Liane där valparna dels fick utforska en stor äng med högt gräs, diken – och kobajs – och även leka med Pirjo, en yster liten tibetansk terriertik. Efter en timme åkte vi vidare till djurkliniken på landet, som jag tycker är ett bättre alternativ än klinikerna jag har runt mig i stan. Lugnt och skönt, och valparna kan rasta sig fritt på gräsmattan utanför utan risk för bilar eller andra hundar. Alla valparna fick med beröm godkänt! Inga anmärkningar och alla hanar har också sina testiklar på plats. Känns jätteskönt med tanke på att ingen av Askas båda bröder hade sina stenar nere när de besiktigades.

I söndags när valparna blev 7 veckor kom Malin (som har Loke från förra kullen) och hjälpte till att fotografera, se alla fina bilder nedan. Bloggprogrammet krånglar så jag får inte in alla bilder i samma inlägg – bilder på Zalto och Vilje finns i inlägget nedan.

Först ut bland systrarna är Holly:Sedan kommer Mira:Tjejgänget avslutas med söta lilla Sonja:En kille i detta inlägg – lurven Egon: