Visst är hon dräktig, Leia smiley. Tur det för annars vet jag inte vad jag ska tro om hennes fanatiska letande efter något att tugga i sig… Härom dagen forcerade hon närapå igenom Dipper på jakt efter en smula som föll ner på golvet…

Veterinären jag gjorde ultraljudet hos är av okänd anledning inte särskilt förtjust i att “räkna valpblåsor”. Han konstaterade snabbt att “visst är hon dräktig”, tog ett svep med “staven” och såg tre blåsor – sedan var han nöjd. Hur nyfiken jag än var kunde jag inte med att kräva att han skulle leta efter fler… Enda kommentaren han lämnade var “när det är så lätt att se dem brukar det vara några till”. Så, minst tre valpar (som sist alltså) men troligtvis några till.Skoj, Loke och Aska drygt 2 veckor gamla.

Har nu bestämt mig för att jag startar Aska på appelltävlingen i Kungsbacka 14/4 (om vi kommer med vill säga). Träningen går helt klart framåt – inget moment är dock helt klart och perfekt än – och om vi inte kraschar helt borde det räcka till uppflyttning om drygt 4 veckor. Däremot får jag inse min begränsning vad gäller start i lägreklass redan 5 maj… Eftersom jag har begränsad möjlighet att komma hemifrån i och med valparna (måste ju jobba också dessutom…) hinner jag inte förbereda Aska på platsliggning med skott och budföringen med skott. Det brukar ju inte vara några problem, men jag vill inte riskera att något blir fel. Det finns emellertid rätt många lägreklasstävlingar i hyfsad närhet under hösten, så vi ska förhoppningsvis fixa uppflyttning till högreklassen i år. Planen är sedan att köra på med högre- och elitmomenten under vintern och förhoppningsvis kunna göra elitdebut kanske redan på senvåren 2014? Som sagt, mål måste jag ha smiley.