Äntligen har även vi i Göteborgstrakten fått lite vårkänsla. När resten av Sverige (känns det som i allla fall) sedan en vecka tillbaka har fått njuta av vårsol och värme på upp till 10 grader, har vi i Göteborgstrakten varit insvepta i ett (i och för sig inte helt ovanligt) kallt dis som effektivt har stängt solen ute. I går eftermiddag släppte så diset sitt grepp och vi fick en fin kväll. I morse vaknade jag till glada fågelröster och strålande sol smiley – love it!

Jag har ett späckat schema nu (eller det har jag väl kanske för det mesta?). Eftersom jag vill ha hösten fri för jakter/prov försöker jag få in så många som möjligt av de kursförfrågningar jag får under perioden januari – mars. Det innebär att det i princip är en kursdag per helg – jag jobbar med andra ord 6-dagars-veckor nu. Förra helgen hade jag en dags dirigeringskurs för Golden retrieverklubbens västa sektion på jättefina marker i Lerum. Duktiga hundar och ambitiösa förare – det blir bra det där! Lite kyligt var det, särskilt på morgonen, och flera deltagare funderade på hur de skulle komma ihåg allt jag sagt eftersom det var lite för kallt för att stå och skriva anteckningar (svårt att skriva med tjocka vantar på). En sade att nästa gång ville hon filma hela dagen – bra idé. Åter igen fick jag frågan om jag inte kunde skriva en bok om hur jag tränar. Jag skrev för ca 15 år sedan ett häfte om uppletande, också just efter önskemål från de som gick kurs. Och, vet vet, kanske blir det ett häfte (någon rejäl bok blir det nog inte smiley) om jaktträning så småning om?

Nu till helgen ska jag på lördag ha en uppletandedag för ett gäng instruktörselever på Herrljunga BK och på söndag dömer jag en lydnadsklass III på förmiddagen och ska träna med Malin & Loke på e m. Hoppas att det fina vädret håller i sig!

Askas träning fortskrider och jag har fortfarande hoppet uppe om start i appell och lägreklass under våren. Jag gillar ju situationer där jag verkligen får utmana mig själv och stretcha min förmåga – så det blir väl upp till bevis här… Spåret går framåt, och det är många dagar kvar till 5 maj – det kan gå!

Leia beter sig i alla fall som om hon är synnerligen dräktig… Om knappt två veckor gör vi ultraljud och får besked om hon helt lurat mig eller om där finns små kottar i magen. Hoppas hoppas! Vill så gärna ha fler små bedårande “flodhästar” i mitten av april!