Det är nu bara 2 veckor kvar till Leias valpar bör komma till världen. Enligt den info om statistik (jag gillar statistik smiley) jag har hittat i böcker och på nätet så går tikarna 63 dygn, +/- 0,2 dygn, från då de hade ägglossning. Tikarna har ägglossning när progesteronvärdet är mellan 12 – 20 och då Leia hade värde 19.9 söndagen 30/1 kl 11, borde hon alltså valpa 2 – 3 april. Ska bli mycket spännande att se om statistiken stämmer!

Dräktig Leia med 2 veckor kvar till valpning – magen växer! (Foto Malin Rosvall)

Receptet som Maria berättade om (se förra inlägget) är ännu roligare i sin helhet; “Låt allt småkoka lika lång tid som det tar för en flat att ta in ett linjetag på 200 meter… men inte så lång tid som det tar för en labbe att helt självständigt ta in en dubbelmarkering… dvs ca. 30 minuter…”
Fräckt stulet från http://kennellineup.blogspot.com/2011/02/klart-ni-kan-laga-matoch-trana-sok.html (Tack Sofia!).