Idag fick vi oss en riktigt trevlig och givande dag tillsammans med Eddie Nilsson och kompani nere i Halland. Ca 20 ekipage mötte upp för dagens walk-up-träning i snön, för trots töväder och regn är det fortfarande någon decimeter snö kvar på de allra flesta håll. Snön ställde till problem för en del av hundarna, som hade svårt att lokalisera apporterna om de föll djupt ner, men det var inga som helst problem att gå i linjen.

Eddie började med att dela upp gänget i två släpp. Håkan & Posh gick med i första, där Malin kastade apporter och jag höll reda på linjen och vem som skulle skicka. Posh var lika duktig som alltid, en riktig supermarkör är han, den lille filuren! Malin & Simson och jag & Dipper gick i andra släppet. Simson skötte sig bra i linjen, lite het men helt under kontroll, och Malin coachade honom riktigt fint. Förutom första markeringen, som Simson rörde till i ivern, skötte han alla sina skick utmärkt och klarade rätt så långa linjetag till väl “suddade” memorys (både avseende tid och störningar) riktigt snyggt.

Dipper gick fint vid sidan hela släppet och inledde sin insats med en prydlig “eye-wipe” av Simson på hans första apport. Dipper höll alla linjer stadigt, både på linjetag och markeringar och gick i god fart och stil. Lite intresserad av söta labbetiken som gick bredvid var han, men det räckte gott med en enkel röstkorrigering för att koncentrationen skulle vändas åt rätt håll. Inte heller brydde han sig om alla kissefläckar som under dagen blev fler och fler. Jag tycker den lille gule skötte sig utmärkt, särskilt med tanke på sin faktiskt ytterst ringa walk-up-erfarenhet. Det här känns väldigt lovande inför kommande Mock Trial, WT och till hösten A-prov.

Jättekul var också att Roy och Dippers svarta brorsa Digger var med, och gick i samma släpp som oss. Digger skötte sig också utmärkt, med fina linjer och markeringar i god fart och stil. “De är duktiga, bröderna!”, som en av funktionärerna sade.

Kolla här för jättefina bilder från dagen som Fia Ahlström delar med sig av!

Många stora tack till Eddie & Co för att vi fick hänga på träningen. Vi ser redan fram emot nästa gång! smiley

Digger och Dipper på första valpträffen i Moheda, fyra månader gamla.