Visst blev det lite tränat i helgen! Jag får väl erkänna att lydnaden på lördag eftermiddag – efter tävlingsledarutbildningen – låg lite i riskzonen, men eftersom jag inte kom på någon riktigt hållbar ursäkt så fick Dipper sig ett pass till slut. Märkligt nog är han på ungefär samma nivå som när vi slutade i september… finns de som säger att träning är färskvara. Finfint fritt följ i snön, tvärstopp på inkallningen, bra tungapportering och efter en påminnelse ett lugnt och fint transporterande på framåtsändandet! Och ja, han skällde – efter lite funderande. Jag ska få till detta!
Dipper på linjetag! Ca ett år sedan, träning i Moheda. (Foto Katarina Ljungqvist)

I söndags tränade vi linjetag och markeringar på Stefans fina mark, Yvonne, Håkan, Malin och jag. Alla satte ribban lågt; “uppstart” var temat för dagen. Dipper slarvade på sin första lite längre markering, men efter en påminnelse skärpte han sig och gick riktigt trevligt! Leia, Leia, Leia – lika underbar som alltid!

Snart får vi vår apportkastare! Har beställt en ny specialvariant (och flera apporter om Dipper skulle slarva bort någon) från Tobias Roloff på www.gundogs.se. Efter x antal apportkastarmarkeringar kanske Leia också kan lära sig att det går att sitta ner – även i den situationen.